Cerberos kutyaiskola - Budapest

XVI. kerület - Budapest  |  Kutyaiskolák

Elérhetőség

Címünk: 1163 Budapest, XVI. kerület Prohászka Ottokár u. 47. (- Pesti Határ út sarok)
E-mail: cerbikutya@gmail.com
Telefon: +3670 458 9434

http://cerberoskutyaiskola.hu  
 

A Cerberos Kutyaiskola immár hét esztendeje működik a főváros X. és XVI. kerületének határán. Elsősorban viselkedés-problémás, antiszociális ebekkel foglalkozunk.

Kiképzőink sok éves tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Számtalanszor találkoztunk kétségbeesett gazdikkal. Őket hallgatva felmerült egy kérdés: „Miért nem keresnek fel egy kutyaiskolát?” Hiszen egy hozzáértő szakember tudna segíteni a kutyával kapcsolatos problémákon. Feltéve a kérdést, mindig hasonló válaszokat kaptunk: ”Elvittem, de azt mondták: öreg, agresszív, összeférhetetlen, hiperaktív, harapós, félős… Egy szóval problémás.”

A menhelyekre tíz kutyából hármat azért adnak be, mert megharapott valakit, vagy csak kezelhetetlen. Mivel ez a zavar általában tanult hibás viselkedésforma, a kutyák 98%-ánál a gazdák együttműködésével jelentős javulás érhető el.

Célunk, hogy munkánkkal csökkentsük a kutyatámadások számát, s hogy a kutyák élhetőkké - együtt élésre alkalmassá váljanak. Jelentős azon ebek száma is, amelyek ezáltal menekültek meg attól, hogy az amúgy is zsúfolt menhelyek egyikén, netán az utcán – veszélyeztetve embereket és állatokat – vagy injekció által fejezzék be életüket.

Olyan szakemberek fogtak össze akik szeretnék, ha Magyarországon is beszélhetnénk kultúrált állattartásról. Van közöttünk kiképző, állatorvos, kutyakozmetikus, viselkedési szaktanácsadó...

Az elmúlt három év alatt több mint négyszáz eb és gazda fordult meg nálunk, köztük Adrian Paul angol színész és élettársa kutyáikkal; Nógrádi Bence, dél-afrikai író és családja kutyáikkal; Péter Szabó Szilvia, a NOX énekesnője kedvencével, Ganxsta Zolee és felesége argentín dogjaikkal és mentő csapatukkal; Dögei Éva szinkronszínésznő Szusi kutyájával, Molnár Ilona szinkronszínésznő Kuszi kutyusával, Dr. Böhm György rendező, színdarabíró, MüPa művészeti igazgató az örök ovis Fügével, Tornóczky Anita, és más ismert személyiségek is.

A Cerberos Kutyaiskola 2009. májusában megnyitotta 2. iskolájának kapuit. A Kecskeméti iskola felépítésében, működésében teljes mértékben az anyaiskola elveit követi. Kiképzői országosan elismert szakemberek, akik munkájukkal szeretnék elérni, hogy a kulturált állattartás ne csak a fővárosban, hanem Budapesttől távol is elérhetővé váljon.

2011-ben megnyílt szegedi, majd 2012-ben szentendrei iskolánk is. Így már az ország 4 pontján vagyunk megtalálhatóak!

Klubtagjaink szabadidejükben menhelyeken, gyepmesteri telepeken segítik az ottani önkéntesek munkáját.

Bemutatócsoportunk Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb kutyás bemutatócsoportjává vált mindössze 4 év alatt.

Foglalkozásainkon, tanfolyamainkon, bemutatóinkon kívül ingyenes előadás-sorozatokat szervezünk (Mentési Alapismeretek Tanfolyam, Állatvédő Klub), ezzel is segítve a felelősségteljes és kulturált állattartás megismertetését.

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Öreg Tölgy Erdei Tanösvény

Öreg Tölgy Erdei Tanösvény

Váci Mihány  utca mögötti kutyafuttató

Váci Mihány utca mögötti kutyafuttató

Tulipán Kemping

Tulipán Kemping

Tettye Coffee

Tettye Coffee