Kétszer előzte meg a halált a furcsa kinézetű kutya, mire szerető otthonra lelt

Kétszer előzte meg a halált a furcsa kinézetű kutya, mire szerető otthonra lelt

2018 NOV 08  |  Hírek

Murray állítólag weimari vizsla jellegű kutya, bár fajtája a legkevésbé felismerhető rajta. Élete nem hogy nehezen indult, gyakorlatilag halálra ítélték már kölyökkorban. A hírhedt puerto rico-i parton találták, ahova köztudottan meghalni teszik ki a kutyákat, majd megmentése után is el akarták altatni. Végül megtalálta azokat, akik meglátták benne az értéket.

 

Létezik egy hely Puerto Rico-ban, az ún. Dead Dog Beach (Halott Kutya Part). Sajnos nem kitaláció: a sérült kutyákat, akiket nem tudnak eltartani vagy már nem tartanak rá igényt, egyszerűen kiteszik és magukra hagyják. Legtöbben olyan rossz állapotban vannak, hogy ha akarnák, se tudnák elhagyni a partot. Bővebben itt olvashatsz róla.

Murray is ide került, mivel szopornyicás lett. A betegség könnyen megölhette volna, de valamilyen csoda folytán Murray „csak” a fogait veszítette el, a kórt legyőzte. Furcsa kinézetét az is tetézi, hogy feje kissé eldeformálódott, fogai hiánya miatt pedig nyelvét nem tudja a szájában tartani.

A Sato projectben résztvevő állatmentők kizárólag ezzel a partszakasszal foglalkoznak, ahol minden évben többszáz eb hullik el, amiért magukra hagyják őket. Ők mentették meg Murray-t is, és az Egyesült Államokba szállították, hogy örökbe adhassák. Sajnos az állat még ekkor sem érezhette magát biztonságban, majdnem be is fejezte életét, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egyik állatorvos, akihez kivizsgálásra került, állapota miatt az örökbe adás helyett inkább az eutanáziát javasolta. Ekkor Murray másodszor is megmentette önmagát: közvetlenül a halálos injekció beadása előtt elkezdte csóválni a farkát a dokinak, így az rövid úton meggondolta magát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Murray (@murraythedisableddog) által megosztott bejegyzés,

Amikor Murray másodszor is megmenekült a halál torkából, akkor talált rá a Gallant család, akik azonnal szerelembe estek a furcsa fejű állattal. – A jellegzetes nyelve és az arckifejezése a legédesebb rajta. Ha közelebbről megnézed, látni fogod, hogy olyan, mintha a füleit nem a saját fejére tervezték volna. Ez még cukibbá és különlegesebbé teszi őt – nyilatkozta az újdonsült gazdi, Mackenzie Gallant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Murray (@murraythedisableddog) által megosztott bejegyzés,

Murray-t átvitték Massachusetts-be, ahol eleinte ideiglenes befogadóként működött a család, de szinte azonnal örökbe fogadták, és azóta egyik szimbóluma a puerto rico-i halál partnak. Családja vele igyekszik a figyelmet a Sato projekt fontosságára irányítani.

 

Hírek a nagyvilágból, ahol Murray nincs egyedül:

Senkinek sem kellett a furcsa arcú labrador, kivéve egy valakit

Csodálatos új otthona és munkája lett a deformált orrú Picasso-nak

 A halászok látják el a lakatlan szigeten rekedt többtucat kutyát a pakisztáni Kutya-szigeten

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: fox news

 

Hozzászólás