NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

Budapest - Budapest  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Levelezési cím: 1631 Budapest, Pf. 150.
Telefon: +36 1 323-3494
E-mail: info@segitokutya.net
Facebook: https://www.facebook.com/segitokutya

http://segitokutya.net  
 

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület 2011-ben alakult, fő célja a fogyatékossággal élők érdekképviselete, és társadalmi beilleszkedésének elősegítése speciálisan képzett segítőkutyákkal. Munkatársaink nagy része sérült, négylábú segítőtárssal rendelkező szakember (pl. kutyakiképző, gyógypedagógus, szociológus).

Profilunkba elsősorban a mozgás- és hallássérülteket segítő (hangjelző) kutyák, egyéb speciális személyi segítőkutyák (pl. ún. keresztképzett segítőkutyák, autista-segítő kutyák), valamint terápiás kutyák kiképzése és alkalmazása tartozik.

A NEO MSKE másik küldetése a széleskörű társadalmi szemléletformálás: az érzékenyítő programunk célja nem csak a fogyatékos személyek integrációjának és esélyegyenlőségének elősegítése, hanem az ép, iskolás gyermekek szociális készségének fejlesztése (pl. segítőkészség, empátia, együttműködő készség), továbbá személyiség- és közösségfejlesztés.
 
Bemutatóinkon, előadásainkon nem csak a fogyatékossággal élők társadalmi beilleszkedését segítjük, de egyúttal a felelős állattartásra is ráirányítjuk a figyelmet. Közel egy év alatt 40 bemutatót, 12 érzékenyítő illetve 3 szakmai előadást tartottunk , megjelent 8 publikációnk, és elindítottunk a hallássérültek körében egy kérdőíves igényfelmérést, lefolytattuk egy kutatást az érzékenyítő tréningünkkel kapcsolatban.
 
 
 
 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Burok-völgy, Bakony

Burok-völgy, Bakony

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

Dunakeszi Állatkórház

Dunakeszi Állatkórház

Bor és Bringa

Bor és Bringa