Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület

Pest megye - Monorierdő  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Cím: 2213 Monorierdő Fürdő utca 19. (Bejegyzési hely, az adott címen családi lakóház van, nem menhely)
Telefon: Legendi Jutka elnök 0630 4476492, Radmanics Zsuzsa 0670 9403860
E-mail: radmanics@gmail.com

http://zoldzebra.hu  
 

2005 őszén gyűltünk össze először, hogy segítsünk az állatmenhelyeknek. Rövidesen rájöttünk, hogy amellett, hogy aktívan részt vállalunk a menhelyeken folyó tevékenységekben, szeretnénk a helyzet megelőzésében is részt venni, valamint a környezetvédelemért is tenni.

Tevékenységeink:
 

Ivartalanítás:

Évente 2-3 alkalommal szervezünk ivartalanítási akciót, melyen egyre több állatorvos vesz részt. Sok esetben a szállítást is mi intézzük. Hontalanok és nagyon szegény emberek állatait is oltatjuk, ivartalaníttatjuk, anyagi lehetőségeinkhez mérten.

Állatmenhely segítő vásár:

Adománygyűjtő vásárokat szervezünk évente 2 alkalommal, melynek bevételét mindig rossz anyagi helyzetben lévő állatmenhelyek kapják.

Állatvédelmi oktatás:

Egy oktató programot hoztunk létre, melyet óvodákban, általános és középiskolákban mutatunk be, hogy a felnövendő nemzedék tudatosabban álljon az állatvédelemhez, ismerje a felelős állattartás alapszabályait. Tanfolyamokat szervezünk ideiglenes befogadóknak, kezdő állattartóknak és olyan állattartóknak, akik nyitottak állataik még jobb megismerésére. Egy évben több rendezvényen is részt veszünk, ahol játékos állat- és természetvédelmi teszteket töltetünk ki gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Gazdakeresés:

Utcán talált vagy állatmenhelyről kihozott állatokat rendbeszedjük (fürdetés, oltások, ivartalanítás, féreghajtás, sebek kezelése, stb.) és gazdát keresünk nekik. Ez évente körülbelül 50-60 kutya, 20-25 macska. A félreértések elkerülése végett hangsúlyozzuk, hogy ezt mindenki saját szabadidejében és saját költségén csinálja.

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Óbudai kutyafuttató

Óbudai kutyafuttató

Zománc Bisztrócska

Zománc Bisztrócska

Bárczy Bagel

Bárczy Bagel

Szent Orbán Panzió

Szent Orbán Panzió